القـدرات الصـناعية الـتـركية Made In Türkiye

ASELSAN & TUBITAK SAGE SDB (small diameter bomb / miniature bomb)



9OqB08.jpg

nFavwL.jpg

RMRcbz.jpg


TUBITAK SAGE SOM ETM

jzU3jg.jpg
 
ROKETSAN KARAOK ATGM

vm5S8W.jpeg

PwY6pJ.jpg

HTQV8B.jpg

5Hl3Vp.jpg


Roketsan has disclosed initial details of a new 125 mm manportable short-range anti-tank guided missile (ATGM) that is currently in an accelerated phase of development.

Designed to equip airborne infantry, amphibious assault units, and special operations forces, Karaok is a single-use, shoulder-launched weapon system with a stated range of 1,000 m-plus.

Weighing less than 25 kg (launcher and effector), Karaok is 110 cm long and features an aligned, cruciform fold-out wing and aft fin assembly. The missile is equipped with a tandem warhead (weight undisclosed) and a new indigenously developed hybrid dual-stage (launch, flight) rocket motor (weight also undisclosed), designed to enable fire from an enclosed space. Launch modes include lock-on before launch, lock-on after launch, and fire-and-forget; engagement modes include top and direct attack.

Mid-course navigation is enabled through an integrated inertial measurement unit (IMU), with terminal guidance delivered by an imaging infrared (IIR) seeker solution that exploits earlier Roketsan ATGM developments. "The development of the short-range Karaok follows on from, and leverages, the lessons learnt in the maturing of our Umtas long-range [8 km] and Omtas medium-range [4 km] IIR-guided ATGMs," an official told Jane's .

The official said that the Karaok concept "provides for a new lightweight ATGM solution to meet the requirements of dismounted rapid response units, primarily special forces". Jane's understands that Roketsan is currently under contract with the Turkish Ministry of Defence to deliver the new ATGM.

 
SOM ETM (training test ammunition)
السلام عليكم
اخي محمد الفاتح جزاك الله خيرا علي ردكم
وانا ببحث عن اخبار المحرك الجديد من TEI وجدت هذا الخبر وللاسف الترجمة من Google سيئة و مش احترافية ابدا
ممكن الترجمة - حتي الي الانجليزية - بطريقة يمكن معها فهم محتوي الخبر
  • Eskişehir’de, özgün ve Atak helikopterleri için üretilen Türkiye’nin gerçek anlamda ilk jet motorunun testi Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in katılımıyla gerçekleşti. Başkan Demir, yapılan motor için, “Bu aslında ilk jet motoru tipi diyelim. Yani TEİ için küçük, ama Türkiye için büyük bir adım olacak” dedi. Türkiye Gazetesi
  • TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) mühendisleri tarafından hazırlanan Türkiye’nin gerçek anlamda ilk jet helikopter motorunun tanıtımı Eskişehir’de yapıldı. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in katılımıyla T625 helikopterine güç verecek TS1400 Turboşaft motorunun test alanı ve çekirdek motorun testi gerçekleştirildi. Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru olacak bu motorun, deniz seviyesi maksimum kalkış gücü 1400 shp ve deniz seviyesi maksimum tek motor (30 saniye) gücü bin 660 shp’dır. Turboşaft motoru, bu güç isterlerini karşılayacak şekilde çalışırken 20 bin feet servis tavanı ve 23 bin rpm şaft çıkış hızı koşullarını sağlayacak. “Bu motor hem T625’e hem Atak’a motor olacak turboşaft motorumuz” Yapılan test öncesinde konuşan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Atak helikopterinin motorunun çok yakında geleceğini müjdeleyerek, “Bu gördüğünüz araç daha önce duyurusunu yaptığımız turbo şaft dediğimiz helikopterlerimize koyacağımız motor. T600 helikopterlerimizle başlandı, ama hep sorulur ya ‘Ya Atağın motoru’ diye o da geliyor inşallah. Hem T625’e hem Atak’a motor olacak turbo şaft motorumuz bu ama bunu yapmak demek sadece turboşaft yapmak demek değil. Bunun aktarma sistemlerini, dişli kutusunu değiştirdiğinizde pervaneli uçağı da götürecek bir motor olacak” ifadelerini kullandı. “Bu aslında ilk jet motoru tipi” Ayrıca Başkan Demir, motor teknolojilerini de geliştirdiklerini kaydederek, “Önemli bir husus da aslında biz burada motor teknolojilerini de geliştiriyoruz. Yüksek sıcaklıkta türbinlerin, kompresörlerin çalışması gibi. Bir ilave daha var sivil havacılıkta genellikle kullanılan uçaklardaki ek güç ünitesi dediğimiz ünitelerin sevdiği motordur. Onların da yapılmasıyla ilgili bir yol almış oluyoruz. Bu aslında ilk jet motoru tipi diyelim. Şu kor dediğimiz yeri hallettikten sonra, diğerlerini ayarlayarak, adapte ederek her türlü şeyi yapabiliyorsunuz. Yani TEİ için küçük ama Türkiye için büyük bir adım olacak. “Atak’a direk kullanılsın diye dişli kutusunu üstüne aldık” TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit ise, yapılan motorun yeni dizaynıyla birlikte Atak helikopteri için de kullanılacağını belirterek, “Türkiye’nin gerçek anlamda ilk jet motoru. Helikopter motoru olduğu için şaft direk çıkıyor dişli kutusuna giriyor. Fakat dizayn değişikliğiyle şimdi Atak’a direk kullanılsın diye dişli kutusunu üstüne aldık, hava ona öyle gelecek. Motorun hava emişi yandan, arkadan yakarak atıyor. İnşallah her türlü jet motoru grubunu burada imal edebileceğiz” dedi. Yapılan konuşmalardan sonra motorun testini Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir gerçekleştirdi. Öte yandan programa, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’in yanı sıra, Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Serdar Demirel, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi ve beraberindeki heyet ile TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit katıldı.
 
السلام عليكم
أخي محمد الفاتح كيف حالك
أرجو من الله ان تكون في صحة وعافية
عندي سؤال محيرني كثيرا
اليست تلك شركة " Tumosan" رائدة صناعة المحركات بتركيا و التي تنتج محركات تركية بنسبة 100% - علي ما اعتقد - وايضا تنتج ناقل الحركة و صندوق التروس ( مجموعة الطاقة كاملة ) ؟
و تقريبا ظاهر بتلك الصورة نموذج لمجموعة الطاقة كامل لسيارة دفع رباعي
لماذا يقال اذن ان تركيا لازالت تحتاج نقل تقنية في مجال مجموعة الطاقة حتي تستطيع تركيبه علي الدبابة " ألطاي " ؟
 
عودة
أعلى